Wednesday, 9 January 2013

OPS!!!!:)

ehem2...assalamualaikum..hehe..wahh..lme gile dh x update kt blog..tbe2 je rse nk bkak blik blog ni..haha..mimpi pe ntah..;)

wah..arini 9/1/2013 dh rpenya...hari special sbnarnya to en.tunang saya(1st time smbut bfday sbgai tnang..hehe)..lain sket bunyi bile dh tukar status tunang ni kan..haha..hari yg special ni x dpt celebrate bfday ngn tunang coz masing2 ade tugas masing2..jauh plak tu..sorang kat utara, sorang kat selatan..jauh gile kan??huhu..so, perancangan nk smbut bfday dy nti sme2 dh blik kg..ble tu xtau lagi..haha..so, nti ingt nk beli kek secret recipe n msk mknan yg simple je..yg simple of coz la spageti..yg snang & mudah nk buat..then, g berkelah kat tepi pntai smbil menikmati permandangan yang indah ngn angin sepoi2 berbudi bhse..hehe.cdangan nk msak spageti 2 jenis..carbonara n bolognese..aku ska carbonara, dy ske bolognese..so,kna buat 22 la..nti gaduh..haha. ni planning aku la..jd ke x wallahualam...hehe..resipi nti dh siap bru leh bg..prasan je lbih kan..mcmla ade org nk..haha.

sbnarnya aku sdh dicop pd raya thun lepas..dlm erti kte len dh brtunangla..tema mjlis prtungan aku puteh n oren sbnarnya..pkaian wne puteh..plamin oren..so,jdla puteh oren..haha..ni ade sdikit gmbar aku paparkan sekitar mjlis pertunangan.....:)

cincin tunang aku..simple je.tp aku ske(ofcoz la sbb plih sdri..haha).:)

mintak restu ngn bakal mak mertua...mse ni nk tergelak sbb malu,rmai org tngok..haha..nsib bek bakal mak mertua sporting..:)

eh2..ckp fon ngn sape tu?ni la future husband aku..mrangkap tunang..:)



ceh2..malu2 kucing..haha



tu jela yg mmpu dipaparkan untuk tatapan anda sume..sekian lame x update blog,tbe2 update sal tunang kan..haha..kenduri besar akan mnyusul x lme lg..dlm prncangan..sme-smela kite doakan ye..hehe..

gmbar2 yg diedit ni credit to my friend..nurul hanim majid..tq anim for ur great job..;)

sekian,wasalam..




Wednesday, 25 May 2011

yummy2..jom cuba..;)

hmm..arini aku dh abeh exam..yahoo!!..happy sangat2 taw...hehe..kepada kwn2 ku y dh nk blik kg 2..slmt pulang dengan selamat ye...selamat berpuasa..selamat hari raya..selamat bercuti..selamat ber'ROS'..hehe.perancangan balik nanti aku nk wat BBQ ngan kawan2 ku di kg halaman..kteorg bercadang nk bakar ayam n ikan..lepas2 dibhgi2 kan tugas..aku knala urus bhgn bt rempah aym n ikan 2..hehe.2la sbb tajuk blog ni 'YUMMY2'..sbnrnya aku nk share ngn korg resepi ikan bakar  ade bnyk jenis ikan bakar kan?klo kt kedai kebanyakannya msti ikan bakar bersambal...tp aku nk share ngn korg resepi ikan bakar yang simple je.tp konfem menaikkan selera mkn anda..slmt mencuba..;)


IKAN KEMBUNG BAKAR






BAHAN-BAHAN
-3 ekor ikan kembung (  dibuang perut dan dibersihkan)
-sedikit serbuk kunyit
-secubit garam
-3 helai daun lengkuas ( daun pisang atau daun pandan pun boleh )
CARA PENYEDIAAN
1. Lumurkan serbuk kunyit dengan sedikit garam.
2. Balutkan badan ikan tadi dengan daun lengkuas.
3. Bakar atau grill atas api sederhana. xksahla ats pape pon..janji bakar..hehe
4. Balikkan dan bila masak boleh angkat dan hidangkan dengan  air asam jawa.

AIR ASAM JAWA (SOS)
BAHAN-BAHAN
-1 biji bawang besar( potong dadu )
-1 biji buah tomato ( potong dadu )
-1 cawan air masak
-5-10biji cili padi ( hiris nipis)
-1 genggam asam jawa
-1 sudu besar penuh gula
-1 sudu kecil garam
-1/2 inci belacan bakar ( jika suka)
CARA PENYEDIAAN
1. Gaulkan 1 cawan air bersama segenggam asam jawa. Ambil jusnya.
2. Satukan semua bahan tadi dengan jus asam jawa.
3. Kacau hingga rata sehingga  gula dan garam larut.
4 Sesuaikan rasa ikut citarasa anda… hidangkan dengan ikan bakar tadi dengan air asam.


pehh..mmg terangkatla klo pekena ngn nasi pnas2...hehe..tetiba je plak prot rase lapar teringat ikan bakar ni...kwn2 pon klo nk try jangan malu2..jangan segan2..try dulu baru tau taw..selamat memasak..;)







Friday, 20 May 2011

I LOVE TEDDY BEAR...!! U ALL CMNE??HEHE

majoriti pempuan sbnrnya suka kan teddy bear kan??tol x?btolla..klo tngok kat ats katil lam blik msti ade teddy bear sekor..xksahla bsar atau kecik..tp bg aku normal la 2..hehe..mr. teddy bear ni comel sbnrnya..ee..lehh bt aku cair klo tngok teddy bear kat kedai2..wahh..trutama bulunya y lembut..bes plok tdo mlm2..hehe..aku ade gk sekor teddy bear..tp bkn mr..miss kot..sbb warne pink..hehe..nmenya ialah PINKY BEAR..pinky bear ni si dia bg adiah..smpena ape??ntah..xde smpena pape..bg adiah saje2..hehe..sbb aku prnah ckp kat dy aku mnat teddy bear..tup2 dy belikan sekor..wahh..sweet kan??hehe..(prasan je lebih sweet..haha)



NI LA MR.&MRS TEDDY BEAR SAYA..;)


COMEL X PINKY PAKAI BAJU??;)

tp btol ke org ckp x bek smpan teddy bear lam blik atau rumah??huhu..yg tu xpastila sejauh mne kbnarannya..tp yg pasti teddy bear comel sangat2..teddy bear je taw comel.bear btol x comel..menakutkan adela..nti xpsal2 kna gigit..haha..2 je sbnrnya aku nk cte time ni..xde idea..hehe..jam dh mnunjukkan kul 4:57am..tp mte x ngntok ag..nmpak gayenya kna pkse mte ni tdola..haha..okla..nite..as salam..;)

Sunday, 15 May 2011

GOOD LUCK SUME KWN2 !!!!

lusa aku dh start exam balik da..rse kejap je mse 2 mnggu brlalu..tp bnyak bnda lagi xstudy ni..aish..xleh jd aku ni..arini rse bersemangat nk study..besela,mkin hmpir tarikh bru rse mnggelabah..haha.tp aku hrap sangat result sem ni ok la dr result yang sebelum ni..fham2 jela ek..klo x fham pon buat2 fham..aku doakan jugak sume kwn2 aku dpt jwb exam ngn baik dan berjaya..xksahla kwn dari mne pon..yang penting kwn aku..haha..sape2 yang bce blog ni pon sudikanla doakan diri ini berjaya ye.xluak pon..hehe..akhir kata..good luck for myself & for all my frens out there..love u much!!

CHAYOK2!!GAMBATE!!AJA AJA!!FIGHTING!! =)

gelagat masa kini..layann...

CURI MASA SAT 3MINIT... KALO TERLEBEY, IM SORRY :)

Manusia - Eh, dah subuh dah?
Malaikat - bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu ....
Syaitan - Alahhhhhh, kejaplah, ngantuk ini...awal lagi nie?.zzzzzzzz

Manusia - Nak makan, laparlah ??
Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....
Syaitan - Ahh, tak payahla... dah lapar ini !! mmm..sedapnyaaaa? ..

Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?
Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat..
Syaitan - Ehh, panaslah, takde style langsung, nampak kampung!!!

Manusia - Alamak, dah lewat!
Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.....
Syaitan - Ahhh?awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X, punchkanlah?

Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..
Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan
Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi nieii?.

Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa...
Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan mengetahui !
Syaitan - Perggghh... best tu... . rugi ooo kalau tak tengok nie..

Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa
Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..
Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantaklahh? ..

Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain
Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihatil ah sesama kamu..
Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2... pandai2lah?

Manusia - aku telah berdosa..
Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu,sesungguhnya Allah Maha Pengampun. .
Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... lagipun muda hanya sekali....rugila. .... (kalau sempatla)

Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!
Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu ....
Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh?

Manusia - Uuhhh?letihnya arini..tak solat lagi nieee?.
Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu...
Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku,kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat (jangan mimpilah!) untukmu....

Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :
1... Anda - Patutke aku biarkan teks ini tetap di sini..
2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal (sebarkan ini)
3. Syaitan - Tak payahlah sebuk2 biar je disini..kalo boleh delete je..



*sumber dari UUMKINI..;)



love this song..so meaningful..;)

OST Hikayat Merong Mahawangsa Sedetik Lebih (Anuar Zain)

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu.


(= SEKAPUR SIREH =)



wajah2 yang disayangi....org pertama ialah umi & abah sya..nmenya AZIZAH BT IBRAHIM & CHE MEOR BIN CHE HUSSIN...umi ialah ibu yang terhebat and the best.sume org akan ckp cm 2 kat ibu dy kan??hehe..arwah abah juga terbaik..i miss him damn much..huhu..tp gmbr arwah xde kat sni..so sad..


seterusnya my dearest boy..MOHD SHAHRIZAN..hope berkekalan la yeh...hehe


wajah2 yang disayangi juga ialah my siblings..angah,achik,kakak n adeq..;)


saya dan adik bongsu...CHE FARIS HAFIZ BIN CHE MEOR




ANGAH & HAIKAL..

ACHIK..CHE FARAH NUR AZLIZA

ANGAH..CHE FARAH NUR AMIERAH



KAKAK..CHE FARAH NUR ATILLA



I LOVE U ALL!!